Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد درویش ضمن انتقاد از بی توجهی کاندیداهای انتخاباتی نسبت به گفت: متاسفانه شاهد این هستیم که برخی داوطلبان شعارهای کاملا پوپولیستی و سهل انگاران می دهند و با طرح این موضوع که دیگر مجوز قطع درخت نمی‌دهیم وارد عرصه محیط زیستی می‌شوند اما این مقوله نشان می‌دهد که افراد از کمترین شناخت بوم شناختی برخوردار هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش برنا؛ انتخابات ریاست جمهوری، شوراهای شهر و روستا، خبرگان رهبری و میان دوره‌ای مجلس در 28 خرداد برگزار می‌شود. در این ایام هر یک از کاندیدها برنامه‌ها و اولویت‌های کشور را برای مهار ناملایمات و سختی‌های جامعه مطرح می‌کنند. در این زمینه اولویت‌های محیط زیستی جامعه باید مورد توجه قرار بگیرد این در حالی است که وضعیت آب و هوا در ایران چندان مساعد نیست و کمبود بارش‌ها، فرونشست زمین و ... از دیگر چالش‌های محیط زیستی محسوب می‌شود.  

تاکنون نامزدها برنامه‌های مناسب در زمینه محیط زیست ارائه نداده‌اند

محمد درویش، کارشناس سرشناس محیط زیست درباره روند  وعده های محیط زیستی که باید هر یک از  نامزدها در مسندهای ریاست جمهوری و شوراهای شهر ارائه دهند، به خبرنگار برنا گفت: تاکنون شناخت و برنامه درست و دقیق از چالش‌ها و فرصت‌ها در زمینه محیط زیست  از سوی نامزد‌ها  بیان نشده است.

او افزود: مردم در این برنامه‌ها می‌توانند قضاوت کنند که نامزدهای مدنظر با چه شناختی وارد عرصه می شوند برای مثال کشور ما بالاترین رکورد فرونشست زمین را در جهان داشته است.

این کارشناس سرشناس محیط زیست تاکید کرد: فرسایش خاک در کشور ما بیشترین نرخ را داشته است همچنین ایران یکی از 5 کشور نخست دنیا در زمینه بیابان‌زایی است در کشور ما سالانه نزدیک 40 هزار نفر بر اثر آلودگی هوا فوت می‌کنند.

 درویش افزود: بالاترین نرخ هدر رفت وقت شهروندان در ترافیک در کشور ما اتفاق می‌افتد. طی یک دهه گذشته متوسط وزن دانش آموزان دو برابر شده است. هر یک از نامزدها برای فعالیت در عرصه‌های مختلف باید اولویت‌های محیط زیستی را در اقدامات خود مدنظر قرار دهند.

 این کارشناس سرشناس محیط زیست با اشاره به صدمات تهدید کننده جامعه در ابعاد محیط زیستی و سلامتی نیز گفت:  کم تحرکی در تشدید بیماری‌های غیر واگیر همچون دیابت، کبد چرب، سکته‌های قلبی و فشار خون در کمین است. درضمن هزینه‌های گزاف هم خرج این بیماری‌ها می‌شود. برای مهار این بیماری‌ها تغییر در سبک زندگی مردم را باید لحاظ کرد.

به گفته او باید سکانداران کشور در مسند ریاست جمهور یا داوطلبان در پارلمان‌های شهری  برنامه‌ها در زمینه سلامت و محیط زیست و مشکلات جدی تهدید کننده  شهروندان را دانسته و در باره آن اقدامات لازم را مرور کند.

درویش گفت: متاسفانه شاهد این هستیم که  برخی داوطلبان شعارهای کاملا پوپولیستی و سهل انگاران می دهند و با طرح این موضوع که دیگر مجوز قطع درخت نمی‌دهیم وارد عرصه محیط زیستی می‌شوند اما این مقوله نشان می‌دهد که  افراد از کمترین شناخت بوم شناختی برخوردار هستند.

این کارشناس محیط زیست تصریح کرد: هنوز نامزدی برنامه جامع در زمینه محیط زیست در بین کاندیدهای تایید صلاحت شده در انتخابات متعدد  ارائه نکرده است.

افت سطح آب زیر زمینی در اولویت قرار بگیرد

درویش درباره حادترین مسئله محیط زیستی کشور خطاب به نمایندگان مجلس گفت: مسئله افت سطح آب زیر زمینی حادترین معضل بوده که امنیت غذایی ما را به شدت به مخاطره انداخته است. در طول 14 سال اخیر 74 میلیارد بیشتر از ورودی آب‌ها به سفره زیر زمینی برداشت شده است. این مقوله نشان دهنده بحران جدی است. برای مثال مناطقی در جنوب اصفهان، کلاه قاضی، مورچه خورد، غرب اصفهان و در فاصله میبد به یزد و در جنوب مشهد در دشت توس و در جنوب تهران  در دشت شهریار و ورامین ابرده و در سواحل خلیج فارس و میناب  و در دشت فامنین در همدان با فروچاله‌های مواجه هستیم. البته مسئله به اینجا ختم نمی‌شود بلکه این معضل محیط زیستی بیم یک مهاجرت بزرگ را در کشور به دنبال دارد.

//انتهای پیام:۴

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: انتخابات خبرگان رهبری مجلس جامعه آب و هوا ایران زمین محیط زیست ریاست جمهوری برنا جهان خاک آلودگی هوا ترافیک دانش آموزان کم تحرکی فشار خون سبک زندگی سلامت مشکلات نمایندگان مجلس مورچه اصفهان یزد مشهد خلیج فارس همدان مهاجرت انتخابات محمد درویش کاندیدها زهرا سلیمانی برنامه های محیط زیستی محیط زیستی برنامه ها کشور ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۳۱۵۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره آموزش و مشارکت‌های مردمی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: با شرایط برگزاری تورهای طبیعت‌گردی و گزارش‌هایی که از سراسر کشور اعلام می‌شود، در خوشبینانه‌ترین حالت اگر همین روال ادامه پیدا کند، شاید ما تا چند سال آینده شاهد از بین رفتن بستر گردشگری طبیعی در کشور باشیم. 

محمدمهدی توکلی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص آسیب تورهای طبیعت‌گردی به محیط زیست اظهار کرد: این گردشگری جزو گردشگری انبوه و صرفا با هدف تفرج و لذت از طبیعت است که باعث آسیب به طبیعت می‌شود.

وی افزود: مقاصد گردشگری به ویژه مناطق طبیعی و بکر ظرفیتی دارند که اگر بیشتر استفاده و بهره‌برداری شوند، به مرور زمان باعث از بین رفتن بستر گردشگری می‌شود. معمولا در ۶ ماه اول سال به دلیل مساعد بودن شرایط آب‌وهوایی حجم زیادی از گردشگران در یک زمان مشخص وارد مناطق طبیعی می‌شوند، از جمله دره ارغوان طرقبه که در اوایل اردیبهشت‌ماه امسال و روزهای آخر هفته شاهد ورود سیل عظیمی از گرشگردان با خودرو، دوچرخه و برگزاری تورهای دسته‌جمعی بودیم که این بیشتر از حد ظرفیت منطقه گردشگری شهرستان طرقبه بوده است. 

این مدرس اکوتوریسم و توریسم پایدار بیان کرد: تورهای طبیعت‌گردی معمولا در مناطق روستایی، حاشیه جنگل‌ها یا مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست و دور از دسترس انسان‌ها انجام می‌شود، بنابراین باید تابع قوانین گردشگری پایدار و مسئولانه باشیم و کدهای اخلاقی که برای این موضوع تعریف شده را رعایت کنیم. این مناطق زیستگاه گونه‌های ارزشمند حیات وحش هستند، بنابراین باید به گونه‌ای رفتار کنیم که آسیب و صدمه‌ای وارد نشود.

توکلی ادامه داد: یکی از چالش‌هایی که اخیرا در بحث گردشگری داریم و نگرانی‌های زیادی را نیز به دنبال داشته، افزایش تورهای غیر مجاز و ورود افراد بی‌مسئولیت به حیطه گردشگری طبیعی است که بدون آموزش وارد طبیعت می‌شوند و هدفشان کسب سود و مباحث اقتصادی است. 

رئیس اداره آموزش و مشارکت‌های مردمی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: طی سال‌های گذشته به دلیل نبود فرهنگ درست استفاده از فضای مجازی و معرفی اماکن گردشگری و اماکن بکر، موجب شده دیگر مانند گذشته مناطق بکر نداشته باشیم.

وی اضافه کرد: برگزاری تورهای طبیعت‌گردی شاد یکی از دلایلی است که باعث تخریب طبیعت می‌شود. ورود تورهای آفرودی با عنوان بیراهه‌نوردی، کویرنوردی و غیره در مناطق جنگلی و کویری و ایجاد سروصدا با اسپیکرها در فصل بهار مخصوصا ۶ ماه اول سال که فصل زادوولد و تولید مثل حیوانات است، صدمات زیادی را به محیط زیست وارد می‌کند و باعث پراکنده شدن جمعیت حیات وحش و از بین رفتن امنیت آن‌ها می‌شود.

این مدرس اکوتوریسم و توریسم پایدار خاطرنشان کرد: علاوه بر اینکه ورود خودروهای آفرودی به مناطق طبیعی باعث آسیب به حیات وحش می‌شود، همچنین می‌تواند موجب از بین رفتن پوشش گیاهی، درختان، درختچه‌ها و همچنین رودخانه‌ها و منابع آبی شود و مسیر را برای خودروهای شخصی و عمومی و موتورسیکلت‌ها باز کند. ضروری است در این خصوص اقدامات قانونی توسط دستگاه‌های ذی‌ربط انجام و آموزش‌های لازم از طرف هیات اتومبیل‌رانی و موتورسواری به رانندگان داده شود.

توکلی عنوان کرد: از جمله دستگاه‌های اجرایی که می‌توانند به حفاظت از طبیعت در مقابل این نوع گردشگری کمک کنند، سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، حفاظت محیط زیست، سازمان جنگل‌ها و مراتع، قوه قضاییه، فرمانداری‌ها، بخشداری‌ها، دهیاری‌ها، پلیس نیروی انتظامی و پلیس راهنمایی و رانندگی هستند. 

رئیس اداره آموزش و مشارکت‌های مردمی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی تصریح کرد: باید آموزش‌های لازم از طریق راهنمایان گردشگری، مسئولان آژانس‌ها و کلیه افرادی که درگیر صنعت گردشگری و میزبان گردشگران هستند، انجام شود. آموزش‌های قبل از ورود به مناطق و فرهنگ‌سازی بسیار مهم است.

وی افزود: خود جوامع محلی به عنوان میزبان گردشگران نیز باید با اهمیت موضوع حفاظت از طبیعت و محیط زیست و ارزش‌های آن آشنا شوند و در خصوص نحوه برخورد با افراد متخلف آموزش ببینند. باید از ورود افراد غیرمجاز جلوگیری شود و افرادی که خودروهای آفرودی دارند آموزش ببینند. آموزش از طریق رسانه، صداوسیما و فضای مجازی نیز می‌تواند از اینگونه تخریب‌ها جلوگیری کند.

این مدرس اکوتوریسم و توریسم پایدار بیان کرد: با این شرایط و گزارش‌هایی که از سراسر کشور در ایام بعد تعطیلات نوروز، عید فطر و تعطیلات دیگر شاهد هستیم، انباشت هزاران تن زباله در شمال و جنوب کشور و قطع درختان، در خوشبینانه‌ترین حالت اگر همین روال ادامه پیدا کند، شاید ما تا چند سال آینده شاهد از بین رفتن بستر گردشگری طبیعی در کشور باشیم. 

توکلی گفت: امسال از طرف سازمان جهانی توریسم، به عنوان سال گردشگری و سرمایه‌گذاری سبز اعلام شده و استان‌های فارس و خراسان رضوی در کشور به عنوان پایلوت در این زمینه اقداماتی انجام دادند که اولین جلسه آن اخیرا برگزار شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آب‌های خاکستری؛ نجات‌بخش حیات زمین
  • اهداف فولاد مبارکه در زمینه کاهش حوادث بسیار متعالی است
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی/یک تجربه موفق
  • نظارت مأموران محیط زیست آذربایجان‌غربی بر بیش از۷۶۰ هزارهکتار ازمناطق تحت مدیریت
  • رئیس دیوان عالی کشور: آمار وارده پرونده‌های «خانواده» مناسب نیست
  • رئیس دیوان عالی کشور: آمار پرونده‌های «خانواده» مناسب نیست
  • خاطره‌ای از واکنش عجیب احمدی‌نژاد به درخواست محیط‌‌‌ زیستی | فیلم
  • فعالیت پایلوت ۸ خانه محیط زیستی در گلستان
  • انتشار مطالب منفی درباره نامزدهای انتخاباتی ممنوع است