Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرماندار دهگلان در جلشه شورای کشاورزی شهرستان گفت: بیش از 5 هزار هکتار زمین کشاورزی دیم شهرستان قابلیت ارتقاء به زیر کشت آبی را دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دهگلان شیدا،یحیی نظری فرماندار دهگلان در جلسه شورای کشاورزی در سالن جلسات فرمانداری اظهار داشت:شهرستان دهگلان با داشتن 160 هزار هکتار زمین کشاورزی دارای ظرفیت و پتانسیل بسیار خوبی بوده رای بهره برداری بوده و قطعا کشاورزی یکی از محورهای مهم و اساسی در توسعه شهرستان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!





وی با اشاره به قابلیت ارتقاء زمینهای کشاورزی دیم به آبی اظهار داشت: حدود 5 الی6 هزار هکتار از زمینهای کشاورزی پایین دست سده های (سورال ،قوچم وسنگ سیاه) و حدود 700 هکتار نیز توسط آبهای سطحی (چشمه ، روخانه و قنات)میشود از دیم به آبی تبدیل نمود.



نظری با بیان اینکه تنها 10 درصد از مزارع ما آبی است، افزود: میانگین کشوری 40 درصد است و ما فاصله زیادی با این میانگین داریم که رسیدن به میانگین کشوری نیاز به توجه جدی و برنامه ریزی دارد.



وی در ادامه با بیان اینکه تاکنون از منابع زیرزمینی بصورت غیر مجاز و خارج از توان دشت استفاده شده است، بر برنامه ریزی درست جهت استفاده از منابع آبهای سطحی تاکید کرد و گفت: آب روان، رودخانه ها و قنات و نیز آب های سه سد سورهال، سنگ سیاه و قوچم از جمله منابعی هستند که باید برای استفاده درست از آنها برنامه ریزی صحیح داشته باشیم.



فرماندار دهگلان اظهار داشت: مقدار آب انتقالی از شهرستان دهگلان به سایر استان ها هنوز مشخص نیست که این موضوعات در بازدید اخیر مدیر کل برنامه ریزی استان در قالب مصوباتی مطرح شد که به جد این مسئله پیگیری شود.



وی در ادامه به سیاست های جلسه شورای کشاورزی اشاره کرد و گفت: ارتقای سطح زیر کشت دیم به آبی و تغییر الگوی کشت از جمله سیاست هایی است که برای افزایش بهره وری و راندمان کشاورزی و نیز تسریع کار، در جلسات آینده مطرح و پیگیری شود.



در ادامه ساروقی مدیر جهاد کشاورزی دهگلان با اشاره به اینکه در استان کردستان 25 درصد ارزش افزوده در بخش کشاورزی وجود دارد گفت: 25 درصد اشتغال دائم کردستان در این بخش است که نسبت به استانهای دیگر متفاوت و بیشتر است.



ساروقی گفت: در سال 96 حدود 90هزار تن گندم در شهرستان تولید شده و 80 هزار گندم مازاد کشاورزان تحویل مراکز خرید بذر و خوراکی شده و 27 هزار 500 نیز توسط بخش خصوصی از کشاورزان خریداری شده است.



مدیر جهاد کشاورزی دهگلان گفت: در کل استان کردستان 450 هزارتن گندم مازاد از کشاورزان خریداری شده است و با توجه به اینکه کردستان آخرین استان درفصل برداشت گندم است وبه ترتیب برداشت پول گندم پرداخت می شود و کردستان دردریف آخر قرار گرفته بود اما با رایزنی های انجام شده برای کردستان 100 میلیارد تومان تخصیص داده شده و کسانی که تا 2 مرداد در سامانه ثبت شده باشند به آنان 50 درصد پول گندم پرداخت می شود و 50 درصد باقیمانده در تخصیص های دیگر به کشاورز پرداخت خواهد شد.



وی با اشاره به سطح زیر کشت کلزا وبرداشت این محصول گفت: شهرستان دهگلان از نظر سطح زیر کشت رتبه دوم استان از نظر سرما زدگی و آفت رتبه اول استان و از نظر تولید رتبه دوم استانی را کسب نموده و عملکرد حدود 5/3 الی 4 تن در هکتار بوده که نسبت به استان بالاتر است.



ساروقی افزود: با توجه به کمبود آب در شهرستان قبلا محصول گندم و سیب زمینی کشت می شد و در حال حاضر کشت سیب زمینی از 7 هزارهکتار به 4 هزار و کمتر کاهش یافته و پیشنهاد این است که برای تناوب زارعی گندم و کلزا کشت شود.



انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۸۴۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یکپارچه سازی زمین های کشاورزی شمال با سرمایه گذاری چینی‌ها

نادر علیزاده رییس گروه طرح وبرنامه معاونت آب وخاک وزارت جهاد کشاورزی در حاشیه بازدید رئیس و معاونان سازمان جهاد کشاورزی مازندران از اجرای طرح یکپارچه سازی شالیزار‌های روستای بزمینان شهرستان آمل، از فراهم شدن مقدمات لازم برای اجرای طرح تجهیز، نوسازی ویکپارچه سازی حدود ۶۵ هزارهکتار از زمین‌های مستعد کشاورزی به خصوص شالیزار‌های استان‌های شمالی کشور با سرمایه گذاری چینی‌ها خبر داد.

او افزود: مدت زمان اجرای این طرح کلان حوزه زیربنایی و آب وخاک کشور حدود ۳ ساله است و پیش بینی‌های لازم انجام وطرح‌های مورد نیاز این طرح نیز تهیه شده است.

علیزاده، اجرای طرح یکپارچه سازی زمین‌های کشاورزی را در کاهش هزینه‌های تولید در امر بکارگیری ماشین آلات در مراحل کاشت، داشت و برداشت، افزایش بهره بری در تولید، مدیریت مصرف آب و جلوگیری از تغییرکاربری‌ها موثر دانست.

رئیس گروه طرح و برنامه معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه ظرفیت‌های خوبی درحوزه بخش کشاورزی دراستان‌های شمالی کشور وجود دارد و با اجرایی شدن طرح یکپارچه سازی زمین‌ها به خصوص در شالیزار‌ها می‌توان برای کشت دوم دراین استان‌ها برنامه ریزی کرد.

علیزاده گفت: هدف نهایی در اجرای این طرح این هست که با ظرفیت سرمایه گذاری خارجی استفاده و نیاز کشاورزان استان‌های شمالی کشور را با توجه به نقش مهم این استان‌ها در تامین امنیت غذایی کشور نیز لحاظ کرد.

او با بیان اینکه کار تجهیز، نوسازی و یکپارچه سازی زمین‌های کشاورزی برخلاف تصور‌ها راحت نیست، افزود: یکی از سختی‌های این طرح به خصوص در استان‌های شمالی کشور از جمله مازندران، مالیکت زمین‌ها و کم شدن اراضی در طی چند سال گذشته بوده که روند اجرای این طرح را به تاخیر انداخته یا متوقف کرده است.

رئیس گروه طرح وبرنامه معاونت آب وخاک وزارت جهاد کشاورزی، با بیان اینکه در مدت ۲۰ ساله اجرای طرح یکپارچه سازی و نوسازی زمین‌های کشاورزی درسطح کشور حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار آن انجام شده است، گفت: در اجرای این طرح کلان و مهم زیربنایی عقب ماندگی زیادی وجود دارد که باید درسال‌های پیش رو با مدیریت وبرنامه ریزی‌های هدفمند جبران شود.

قانون یکپارچه‌سازی زمین‌های کشاورزی در سال ۱۳۸۵ با هدف یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی و جلوگیری از خرد شدن زمین‌ها تصویب شد، سال ۱۳۹۵ آیین‌نامه اجرایی آن تدوین و ابلاغ شد. آنچه مانع اجرای این قانون شده، قانون ارث است که بر اساس آن خرد شدن زمین‌های کشاورزی از سوی وراث اقدامی قانونی و بحق قلمداد می‌شود.

بر اساس آمار میانگین قطعات زمین‌های کشاورزی کشور ۵/۱ هکتار است که در استان‌های شمالی به کمتر از یک هکتار می‌رسد، اما کارشناسان می‌گویند در قطعات کمتر از پنج هکتار اجرای مکانیزاسیون کشاورزی مقدور نیست و عملاً بهره‌وری و تولید کاهش می‌یابد.

اکنون بعد از ۱۷ سال قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی به صورت پایلوت در ۲۶۵ شهرستان و در مساحت ۱۶۶ هزار هکتار به صورت آزمایشی به اجرا درآمده است

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی تولید ۱۰۵ هزار تن تخم‌مرغ در قزوین
  • خسارت سیل و تگرگ به مزارع کازرون
  • سیل و تگرگ، جان مزارع کازرون را گرفت + تصاویر
  • گندم‌های ذخیره شده در مراکز روباز خوزستان خسارت ندیدند
  • کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند
  • یکپارچه‌سازی ۶۵ هزار هکتار زمین کشاورزی به سرمایه‌گذار چینی واگذار شد
  • خوشه‌های خوش‌سالی در خراسان شمالی با جهش تولید و مشارکت کشاورزان
  • یکپارچه سازی زمین های کشاورزی شمال با سرمایه گذاری چینی‌ها
  • خسارات سنگین طوفان به ۱۰۰ هزار هکتار از گندم‌زارهای خوزستان
  • یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی؛ گل یا پوچ