Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش بولتن نیوز، «دين‌دات‌آي‌آر» عنوان برنامه‌اي تركيبي است كه مدعي است با نگاهي جديد به موضوعات اجتماعي با رويكرد ديني و با حضور كارشناسان برجسته رسانه و دين، توليد و روانه پخش از آنتن شبكه سوم سيما مي‌شود.

دين دات‌آي‌آر را بايد در زمره انبوه برنامه‌هايي قلمداد كرد كه به دليل رعايت نكردن برخي ظرافت‌ها توان درگير كردن مخاطب را ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اشكال عمده و اصلي برنامه‌هايي از اين دست نشناختن مخاطب است، دين‌دات‌آي‌آر احتمالاً به منظور درگير كردن مخاطب عام توليد و روانه پخش شده اما متأسفانه در سطح برنامه‌اي كه صرفاً مي‌تواند مخاطب خاص داشته باشد، متوقف مانده است.

اساساً اغلب برنامه‌سازهاي تلويزيون قواعد و اقتضائات عامه‌پسند بودن را نمي‌دانند، دوست دارند حرف‌هاي مهم بزنند و مخاطب را به دنبال خود بكشند اما در پله اول كه همانا جذب مخاطب است، دچار سكته مي‌شوند.

پيش از اين «جوان» در گزارشي به اشكالات و ضعف‌هايي كه برخي برنامه‌هاي تقليدي شبكه افق چون عصرانه از آن رنج مي‌برد، اشاره كرده بود و درباره برنامه به اصطلاح تركيبي دين‌دات‌آي‌آر هم مي‌توان اين ضعف‌ها و اشكالات را برشمرد؛ ضعف‌هايي كه مانع گرم شدن برنامه مي‌شود و فضاي كار را با نوعي سردي ناشي از نبود صميميت مواجه مي‌كند.
اول از همه دست كم گرفتن اجرا در اغلب برنامه‌هاي اينچنيني است. خيلي‌ها فكر مي‌كنند موفقيت برنامه‌هايي چون ماه عسل تنها به محتوا و موضوع آن مربوط مي‌شود غافل از اينكه شومن‌ها امروزه در برنامه‌سازي‌ها حرف اول را مي‌زنند و بار اصلي جذابيت برنامه‌هايي از اين دست بر دوش آنهاست.

متأسفانه اغلب برنامه‌هاي تركيبي سيما در منجلاب فرم‌گرايي گرفتار هستند و تفكري پشت آنها وجود دارد كه مي‌انگارد صرف رنگ و لعاب دادن به دكور، لباس و طراحي صحنه مي‌تواند گرماي اصلي برنامه را به دوش بكشد اما واقعيت اين است كه كاراكتر مجري يا مجريان بيش از هر چيز ديگري روي عامه پسند كردن برنامه تأثيرگذار است.
مجري در برنامه دين‌دات‌آي‌آر كاراكتر ندارد. تهيه‌كننده محترم از او نخواسته تا از بيان جملات و كلمات كليشه‌اي پرهيز كند چون احتمالاً نمي‌دانسته كه كليشه چقدر مي‌تواند اثري مخرب داشته باشد.

دين دات‌آي‌آر برخلاف تظاهري كه دارد عامه‌پسند نيست، براي مثال يكي از آيتم‌هاي برنامه به اين شكل است كه مجري روي مونيتور انگشت مي‌گذارد و مثلاً سؤال يكي از مخاطبان به شكل صوتي و نوشتاري مطرح مي‌شود و سپس كارشناسان برنامه كه چند روحاني هستند با همان سروشكل خطابه‌گون سخناني درباره مثلاً دين و رسانه بيان مي‌كنند. آيتم‌ها يكي پس از ديگري مي‌آيند و مي‌روند و ريتم تند برنامه هرگز نتوانسته صفا و صميميت و گرمي لازم را به كار تزريق كند.

در برنامه حرف‌هاي خوبي‌ زده مي‌شود اما اين حرف‌هاي خوب درباره رابطه دين و رسانه به رغم تمام فرم‌گرايي‌هايي كه انجام گرفته نتوانسته در قالبي مطرح شود كه مخاطب را درگير كند. لبخند روحاني كارشناس و خوش چهره بودن او هم كه با لحني شيك و مجلسي سخن مي‌گويد، نتوانسته به جذابيت و صميميت كار كمك كند.

دين‌دات‌آي‌آر حرف‌هاي گل‌درشتي را كه صرفاً مخاطب خاص دارد، در فرم و قالبي ريخته كه برخي قواعد برنامه‌هاي مخاطب عام را رعايت كرده است. محصول برنامه‌اي گيج‌كننده، فاقد انسجام و سطحي از كار درآمده است. در فضاسازي و سروشكل كار باز هم از برنامه‌هاي شبكه بي‌بي‌سي وام گرفته شده اما فوت كوزه‌گري اين برنامه‌ها را ندارد و در برزخ برخي از قواعد فرماليستي گرفتار شده است.

پرسش كليدي برنامه اين است: برنامه ديني بسازيم يا نسازيم، براي پاسخ اين پرسش از كليشه تكراري تريبون آزاد هم استفاده مي‌كند و به سبك گزارش‌هاي معروف سبك صداوسيمايي به ميان مردم هم مي‌رود اما تنها سرو شكل فرمي تغيير كرده، اين بار گزارشگر از مونوپد استفاده مي‌كند و سلفي‌گونه سؤالاتش را مطرح مي‌كند اما سردي همان سبك كذايي همچنان بر روح كار حاكم است. اميد است نقاط ضعف دين‌دات آي آر در ادامه كار به نقاط قوت تبديل شود و برنامه‌اي عامه پسند تر به روي آنتن برود.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۷۳۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت هر کیلو گندم ۱۷ هزار و پانصد تومان/ آغاز خرید از هفته آینده

ابوالحسن صداقت کیش در گفت و گو با خبرنگار مهر، افزود: با توجه به پیش بینی هواشناسی، احتمالاً فصل برداشت و خرید تضمینی محصولات با شرایط بارندگی مواجه است.

وی با بیان اینکه همه دستگاه‌های مرتبط و شورای برداشت باید پای کار باشند، تصریح کرد: در بحث خرید تضمینی محصولات کشاورزی در سطح استان ۹ مرکز خرید داریم که یکی از این مراکز در سال جدید اضافه شده است.

صداقت کیش بیان کرد: فعالیت دو مرکز خرید شهرستان کهگیلویه از هفته آینده با اولین برداشت در سطح مزارع آغاز خواهد شد.

مدیر کل غله استان خاطر نشان کرد: در مجموع پیش بینی می‌شود نسبت به سال قبل افزایش برداشت محصول داشته باشیم.

صداقت کیش با اشاره به برداشت ۷۵ هزار تن گندم در سال گذشته ابراز امیدواری کرد: با توجه به مزارع خوب کشاورزان که مراحل کاشت و داشت خوبی داشته‌اند، امسال این میزان نسبت به سال گذشته افزایش داشت.

وی تاکید کرد: کشاورزانی که کشت قراردادی انجام دادند، باید حتماً گندم را به اسم خود تحویل و یک پرینت از قرارداد در حین خرید داشته باشند.

صداقت کیش همچنین قیمت خرید هر کیلوگرم گندم معمولی را ۱۷ هزار و پانصد تومان و گندم دروم را ۱۸ هزار تومان عنوان کرد و گفت: قیمت خرید محصولات به شکل سراسری اعلام و بصورت یکپارچه در سامانه کشاورز ثبت خواهد شد.

مدیر کل غله استان خاطر نشان کرد: ما در اداره غله متولی خرید تضمینی محصولات کشاورزی و در تأمین نقدینگی نیز موظف به اقدام هستیم.

کد خبر 6097719

دیگر خبرها

  • نساجی نیمه اول شجاعت لازم را برای شکست پرسپولیس نداشت
  • نیاز به سرگرمی سالم برای مخاطب/ سعید ابوطالب «سناتور» را می‌سازد
  • آغاز خرید گندم با نرخ هر کیلو ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان از هفته آینده
  • هوداران نساجی برگ برنده برابر پرسپولیس هستند
  • قیمت هر کیلو گندم ۱۷ هزار و پانصد تومان/ آغاز خرید از هفته آینده
  • رئیسی: آنچه دولت را در دل مردم جای می‌دهد، صداقت است
  • صداقت با مردم می‌تواند اعتماد به دولت را افزایش دهد
  • نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی
  • تاثیر مخرب دروغگویی بر سلامت مغز
  • تبلیغات گل درشت در تلویزیون، سینما و شبکه نمایش خانگی به مرز فاجعه رسیده است/ تلویزیون شفاف‌سازی کند